آب قلیایی چیست؟ چگونه آب قلیایی درست کنیم؟

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، به آب با PH بالا آب قلیایی می گویند. این نوع آب برای افرادی که بدن اسیدی دارند، مفید است و به سلامتشان یاری می نماید. در این مطلب می توانید در خصوص آب قلیایی بیشتر بدانید و دستور تهیه آن را در خانه یاد بگیرید.

آب قلیایی چیست؟ چگونه آب قلیایی درست کنیم؟

در همه مواد عدد PH بالای 7 قلیایی بودن و عدد PH زیر 7 اسیدی بودن را نشان می دهد و موادی که دارای PH هفت هستند، خنثی می باشند. در واقع PH میزانی برای سنجش اسیدی یا قلیایی بودن مواد مختلف از جمله آب است.

PH آب را می توان با اضافه کردن موادی به آن تغییر داد و آن را اسیدی تر و یا قلیایی تر کرد. اسیدی بودن بدن برای سلامتی انسان مضر است. پس با نوشیدن آب قلیایی، شما می توانید بدن خود را قلیایی نموده و PH آن را به حالت تعادل برگردانید تا از مسائل مرتبط با اسیدی بودن بدن دور بمانید.

چرا باید آب قلیایی بنوشیم؟

افرادی که بدن آن ها حالت اسیدیته بالایی دارد معمولا کمتر از افرادی که بدنشان در حالت تعادل است احساس سلامتی می نمایند. اغلب، داشتن یک بدن اسیدی مربوط به انتخاب شیوه زندگی خاص است که می تواند با تغییر در رژیم غذایی و روش زندگی اصلاح شود.

شما می توانید سطح PH بدن خود را با خرید نوار تورنسل (کاغذ لیتموس) و استفاده از آن برای تست بزاق یا ادرار بسنجید. اگر آزمون PH نشان می دهد که ادرار یا بزاق شما بسیار اسیدی است، نوشیدن آب قلیایی یک انتخاب مناسب است.

مزایای نوشیدن آب قلیایی چیست؟

حفظ بدن به حالت کمی قلیایی مزایای زیادی دارد، این کار باعث بهبود عملکرد اندام های مختلف داخلی می شود. گفته می شود که آب قلیایی ممکن است پیشرفت سرطان را متوقف کند. همچنین بعضی مطالعات نشان داده است که این نوع آب فرایند افزایش قند خون در افراد دیابتی (دارای قند خون بالا) را کاهش می دهد و سطح کلسترول و تری گلیسرید در آن ها کم می شود.

حال به موارد دیگر از مزایای این آب معجزه گر می پردازیم:

افزایش سلامت کلیه

درباره اثر بخشی درمان قلیایی نظرات متفاوتی وجود دارد، اما یک آنالیز در سال 2007 در ایالات متحده، نشان می دهد بدن افرادی که از غذا های قلیایی و مکمل های قلیایی استفاده می کردند از تعادل PH برخوردار است و در نتیجه عملکرد کلیه آنان بهتر و توانایی کلیه برای پاکسازی سموم بدن بالاتر است.

بهبود عملکرد روده و سیستم ایمنی بدن

راه دیگری که نوشیدن آب قلیایی می تواند به سلامت شما یاری کند به وسیله بازگرداندن تعادل به روده است. با این کار ایمنی بدن تقویت شده و از گسترش عفونت جلوگیری می شود.

افزایش سلامت کبد (برای افراد دیابتی و یا پیش دیابت)

اگر چه تحقیقات بر روی انسان محدود است، اما طی سری مطالعات که در سال 2013 توسط یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کره ای هانام بر روی موش ها انجام شد، نشان می دهد که آب قلیایی می تواند سلامت کبد را ارتقا بخشد.

با توجه به این پژوهش، به موش هایی که با مسائل کنترل قند خون (شبیه به چیزی که در افراد دیابتی مشاهده می شود) روبرو بودند، آب یونیزه قلیایی خوراندند و نتایج نشان داد که عملکرد کبد آن ها بعد از نوشیدن آب قلیایی بهبود یافت.

دهیدراسیون (آب گیری) ورزشکاران

بدن انسان طی فعالیت و تعرق شدید، الکترولیت خود را از دست می دهد. ورزش عضلات را وادار به فراوری یون هیدروژن بیشتر از چیزی که به طور موثر دفع می شود، می نماید. بنابراین، اسیدیته بدن ورزشکاران افزایش پیدا می نماید و موجب خستگی های مفرط می شود.

در سال 2010 مطالعه ای در این مورد توسط یک محقق از دانشگاه ایالتی مونتانا انجام شد و در مجله جامعه بین المللی تغذیه ورزشی منتشر گشت. در این پژوهش دریافتند که افراد با رژیم های ورزشی شدید، هنگامی که آب قلیایی نوشیدند، عملکرد بهتری برای حفظ تعادل pH و هیدراته ماندن بدن داشتند.

همچنین بخوانید: دستگاه قلیایی نماینده آب و خواص آب قلیایی

معایب و عوارض جانبی مصرف آب قلیایی

اگرچه نوشیدن آب قلیایی می تواند به وسیله مبارزه با اسیدی شدن بیش از حد بدن و بازگرداندن تعادل PH به حفظ سلامتی بدن یاری کند، اما با بعضی از عوارض جانبی ناخوشایند نیز همراه است. این عوارض جانبی یک واکنش عادی برای اصلاح PH و سم زدایی بدن می باشند.

عوارض جانبی مصرف این آب شامل سردرد، درد عضلات (درد عضلانی مانند آنفولانزا)، خستگی و خواب آلودگی و آب ریزش بینی است. در هنگام قلیایی شدن، تمامی افراد عوارض جانبی مشابهی را احساس نمی نمایند، این عوارض در بعضی از افراد بیشتر قابل توجه بوده و تحریک نماینده تر است.

چگونه در خانه آب قلیایی درست کنیم؟

روش اول: قلیایی کردن آب با استفاده از جوش شیرین

نصف قاشق غذا خوری جوش شیرین را درون یک لیتر آب بریزید. جوش شیرین دارای مواد قلیایی بالایی است و وقتی با آب مخلوط شود خاصیت قلیایی آب را بالا می برد.

اخطار: اگر بیماری خاصی دارید که برای شما رژیم کم سدیم تجویز نموده اند، برای قلیایی کردن آب به آن جوش شیرین اضافه نکنید.

قلیایی کردن آب با استفاده از لیمو

لیمو از مواد آنیونی تشکیل شده است. برای همین وقتی شما لیمو می خورید بدن با مواد آنیونی واکنش نشان می دهد و قلیایی می شود.

یک لیمو ترش را ببرید و به چند قسمت تقسیم کنید. لیمو ترش برش خورده را فشار ندهید و آن ها را با یک لیتر آب، داخل یک ظرف بگذارید. 8 الی 12 ساعت منتظر بمانید تا لیمو اثر خود را روی آب بگذارد و آن را به آب قلیایی تبدیل کند.

نکته: در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذا خوری نمک دریایی هم به این ترکیب اضافه کنید تا اثر آن چند برابر شود.

قلیایی کردن آب با استفاده از قطره PH

قطره های PH حاوی مواد معدنی قلیایی قوی هستند. می توانید این قطره ها را در فروشگاه های بهداشتی یا داروخانه ها تهیه نمایید. حتما دستورالعمل روی بطری را بخوانید، زیرا با توجه به غلظت مواد به کار رفته در آن، هر نوع از قطره های PH ممکن است دستور مصرف متفاوتی داشته باشد.

همچنین بخوانید: استیک آلکالاین چیست و چه مزایایی دارد؟

برگرفته از: Wikihow

منبع: setare.com

به "آب قلیایی چیست؟ چگونه آب قلیایی درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب قلیایی چیست؟ چگونه آب قلیایی درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید