راه طولانی بازار قدیمی قم تا تبدیل شدن به مرکز گردشگری
به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، ایرنا/ این خبر پیرامون راه طولانی بازار قدیمی قم تا تبدیل شدن به مرکز گردشگری برای شما نگارش شده است.
قضیه چیست؟
در قالب یک نگاه مثبت اندیشانه و عیب پوشانه در نگاه اولیه و به محض ورود به بازار کهنه قم شاهد تابش ملایم نور از دریچه های گنبدی بازار به اشکال هندسی منظم و به ویژه شکل هندسه قلب هستیم و ترکیب نوری که از سقف می تابد و حجم گنبدی سقف، فضایی دلنشین به وجود می آورد و راسته دلپذیر آن انسان را وادار می نماید در برابر ذوق و قریحه معماران نخستین آن دست تواضع به سینه بگذارد.
اما وقتی بخواهیم کمی در جزئیات این میراث تاریخی 600 ساله ریز شویم زیبایی های اولیه آن به سبب کم توجهی مسئولان در طول ادوار گذشته رنگ می بازد و انبوهی از مسائل و نازیبایی جلوه گر می گردد.
مشاهدات نشان می دهند: کف بازار کهنه قم تفاوت چندانی با یک جاده ناهموار سرشار از سراشیبی ندارد و دیوارچه ها و سقف آن نیز پر از آثار سوختگی، دودگرفتگی و گودبرداری است که قدرت عمل به عنوان یک ظرفیت بالفعل گردشگری را از آن گرفته است.
همچنین مشاهدات میدانی ما از این بازار حاکی از این است که کسبه این عرصه تاریخی مسائل و دغدغه های به حقی در تامین برق، مباحث زیربنایی، امنیت و ایمنی محیط بازار دارند که برغم وعده های مکرر طی سالهای گذشته فرایند اصلاح نواقص و کاستی ها کند و نامطلوب است.
یکی از جلوه های دیداری نامناسب بازار کهنه قم عبور و مرور پرسر و صدا وسایل نقلیه در محدوده این بازار و نیز دست کاری ها و تعمیرات غیر اصولی و بیگانه با بافت سنتی و تاریخی این بناست که همواره چالشی برای کارشناسان بوده است، همچنین به دلیل فرسودگی و قدیمی بودن و عدم بروزرسانی زیرساخت ها همواره کارشناسان از احتمال آتش سوزی در انبارهای آن و ناامنی به دلیل متروکه و تاریک بودن این بازار ابراز نگرانی کردند.
به باور ناظران اگر این بازار شبه متروکه تبدیل به بازارچه صنایع دستی و فروش محصولات و سوغات سنتی گردد با حفظ زیبایی رونق کسب وکار با توجه به معماری سنتی و کم نظیر خود می تواند به جذب بیشتر گردشگران نیز یاری شایانی خواهد نمود.
به باور بسیاری از کارشناسان، بازار کهنه هویت قم است و ساماندهی این میراث فرهنگی و کهن با رویکرد گردشگری زیارتی در اولویت طرح های عمرانی استان باشد.
شروع عملیات کف سازی بازار کهنه قم
سیدمجتبی سبحانی ثابت اظهار کرد: از حدود سه سال قبل پیگیری هایی انجام دادیم و جلساتی با اهالی و کسبه این بازار داشتیم و موافقت آنها برای کفسازی و بهسازی بازار کهنه گرفته شد.
وی با تاکید بر اینکه پس از این توافق جلساتی با سازمان میراث فرهنگی داشتیم تا اعتباری به وسیله دولت برای سقف بازار کهنه اختصاص یابد، عنوان نمود: شهرداری نیز به وسیله سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر مباحث زیرساختی و کفسازی و بهسازی جداره را انجام خواهد داد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم با بیان اینکه شهرداری به وسیله ماده 31 پیمان این پروژه را منعقد نموده، اضافه کرد: کار کف سازی بازار کهنه شروع شده و پس از کف سازی، اجرای سقف بازار با هماهنگی اجرا شده توسط سازمان میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
وی بیان نمود: شهرداری حدود 1.8 میلیارد تومان برای کفسازی پروژه اختصاص داده و پس از اجرای سقف جداره سازی پروژه نیز با مشارکت اهالی اجرا خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر قم گفت: بزودی ورودی های بازار کهنه مسدود خواهد شد تا تردد خودرو در محدوده نداشته باشیم تا خدشه ای به امکانات و زیرساخت هایی که در حال ایجاد است وارد نگردد.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما تبدیل بازار کهنه به بازار صنایع دستی و قطب مالی شهر قم است، اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های اجرا شده در این محل که فضای گردشگری هم خواهد بود محصولات سنتی و صنایع دستی عرضه خواهد شد. سبحانی در سرانجام اضافه کرد: پس از سرانجام فرآیند بهسازی کف، جداره و سقف بازار کهنه، نورپردازی بازار نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت تا به زیبایی و جذابیت این مجموعه تاریخی اضافه کرده گردد.
منبع: همگردی