بدترین و برترین روغن ها برای آشپزی

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، تهران (پانا) - روغن مناسب برای مزه دار کردن، تهیۀ سس سالاد یا سرخ کردن سبزیجات، فرق دارد.

بدترین و برترین روغن ها برای آشپزی

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، التهاب مزمن تا حدی نتیجه عدم تعادل در اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است. هر دو اسیدهای چرب ضروری هستند اما زمانی که سطح امگا 6 از امگا 3 بیشتر باشد، باعث التهاب مزمن می گردد.

یکی از روغن ها که این عدم تعادل را در اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ایجاد می نماید، روغن ذرت است. این روغن نسبتا مقرون به صرفه است و نقطه دود بالایی دارد. نقطه دود روغن در واقع همان دمایی است که اگر روغن بیشتر از آن دما داغ گردد، آغاز به تجزیه شدن، دود کردن و سوختن می نماید. این روغن آنقدرها که مردم فکر می نمایند سالم نیست. روغن ذرت پر از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه مانند امگا 6 است که می تواند باعث التهاب و آسیب کبدی گردد.

روغن سویا: روغن سویا شما را در معرض خطر بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک قرار می دهد. مانند بسیاری از روغن های گیاهی، روغن سویا نیز بسیار تصفیه شده است. فرآیند فراوری، روغن سویا را مستعد اکسید شدن می نماید.

روغن آفتابگردان: حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا 6 است. یکی دیگر از دلایلی که روغن آفتابگردان می تواند ناسالم باشد، این است که در مقایسه با سایر روغن های پخت وپز گیاهی، وقتی در معرض گرما قرار می گیرد، سطوح بالاتری از آلدئید فراوری می نماید. آلدئیدها در واقع مواد سمی هستند که می توانند افراد را در برابر بیماری های مختلف آسیب پذیر نمایند.

روغن نارگیل: سرشار از اسیدهای چرب با زنجیره میانه است که تبدیل آنها به لیپیدهای ذخیره شده، برای بدن سخت است. طبق مطالعه ای که در ژانویه 2020 در مجله Circulation منتشر شد، روغن نارگیل می تواند سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد را افزایش دهد که خبر بدی برای قلب شما است.

روغن پالم: روغن پالم را از لیست روغن های آشپزی خود حذف کنید. طبق مطالعات صورت گرفته، روغن پالم تقریباً دارای مقادیر مساوی چربی اشباع و غیراشباع است.

سالم ترین روغن ها کدامند؟

روغن زیتون: نقطه دود این روغن تقریباً 350 درجه فارنهایت (176 درجه سانتیگراد) است، که دمای معمولی پخت وپز محسوب می گردد. روغن زیتون از دیرباز استاندارد طلایی برای روغن های پخت وپز در آشپزخانه ها در سراسر دنیا بوده است. این روغن سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می نماید.

روغن آووکادو: دارای نقطه دود تقریباً 520 درجه فارنهایت (271 درجه سانتیگراد) است که آن را برای پخت وپز با حرارت بالا مانند سرخ کردن ایده آل می نماید. طعمی خنثی و شبیه آووکادو دارد و می توانید از آن مانند روغن زیتون بهره ببرید. بعلاوه دارای ترکیب غذایی مشابه روغن زیتون، با درصد بالایی از اسید اولئیک، چربی سالم برای قلب است.

روغن کنجد: دارای نقطه دود میانه تا بالا تقریباً 410 درجه فارنهایت (210 درجه سانتیگراد) است. طبق تحقیقات، استفاده از روغن کنجد به مدت 90 روز به طور قابل توجهی قند خون ناشتا و نشانگرهای زیستی طولانی مدت مدیریت قند خون را بهبود می بخشد

منبع: خبرگزاری پانا

به "بدترین و برترین روغن ها برای آشپزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بدترین و برترین روغن ها برای آشپزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید