تجارت اسلحه ایران احتیاج به موافقت شورای امنیت دارد؟

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، خبرنگاران : نماینده ایران در سازمان ملل گفت: از امروز، تجارت اسلحه ایران نیازی به موافقت قبلی شورای امنیت ندارد

تجارت اسلحه ایران احتیاج به موافقت شورای امنیت دارد؟

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی به نقل از ایسنا، مجید تخت روانچی در صفحه توییترش نوشت: 5 سال پس از روز تصویب برجام -و مطابق قطعنامه 2231 -محدودیت های غیرقانونی تسلیحاتی علیه ایران اکنون انتها یافته است. از امروز، تجارت اسلحه ایران احتیاجی به موافقت قبلی شورای امنیت ندارد. آمریکاسعی کرد مانع این امر گردد، ولی مغلوب شد؛ چراکه شورا کوشش های آمریکا را مردود دانست.

بر اساس قطعنامه 2231، بر مبنای دوره های زمانی پنج، هشت و ده ساله پس از تاریخ قبول توافق برجام و نه تایید شورای امنیت، تحولاتی ایجاد خواهد شد. از این رو در تاریخ 18 اکتبر 2020 که برابر با 27 مهرماه 1399 است، سال پنجم قبول توافق برجام محقق خواهد شد و بر همین مبنا در این تاریخ دو تحول مهم لغو محدودیت های تسلیحاتی ایران و لغو محدویت های مسافرتی بعضی اشخاص حقیقی ایران اتفاق می افتد.

وزارت خارجه کشورمان نیز در بیانیه ای در همین رابطه اعلام نمود: لغو محدودیت­ های تسلیحاتی و ممنوعیت­ مسافرتی بگونه­ ای طراحی شده است که اتوماتیک بوده و به هیچ اقدام دیگری احتیاج ندارد. این مهم پس از مذاکرات نفس گیر و با پیش بینی دقیق از امکان نقض تعهد از سوی یک یا چند طرف دیگر برجام به دست آمد. همین روش برای سرانجام محدودیت های موشکی در سال 1402 (2023) و نیز سرانجام کامل پرونده هسته ای در شورای امنیت در سال 1404 (2025) هم پیش بینی شده است.

بنابراین، از امروز، جمهوری اسلامی ایران می ­تواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس احتیاجهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین می ­تواند بر مبنای سیاست­ های خود تسلیحات دفاعی صادر کند. در اینجا باید این نکته مورد تاکید واقع گردد که سنگ بنای سیاست خارجی ایران رد سلطه و فشار در هر شکل آن است. از این رو، تحمیل هرگونه محدودیت در هر زمینه­ ای - از جمله مالی، مالی، انرژی و تسلیحاتی - هیچگاه از جانب ایران به رسمیت شناخته نشده است.

منبع: اقتصادنیوز

به "تجارت اسلحه ایران احتیاج به موافقت شورای امنیت دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تجارت اسلحه ایران احتیاج به موافقت شورای امنیت دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید