آموزش تغییر رمز وای فای انواع مودم ها
به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، نگهداری و حفاظت از رمز وای فای و تغییر رمز وای فای دوره ای، می تواند باعث افزایش امنیت شبکه و اطلاعات شما گردد، همچنین همسایگان شما نیز نمی توانند پهنای باند شما را سرقت نمایند.
تغییر رمز وای فای
تکنولوژی اینترنت وای فای و وایرلس به اینصورت است که ارتباط با اینترنت از طریق امواج رادیویی و هوا انجام می گردد. این فناوری جدید هر چند باعث شده است که کاربران بهتر از اینترنت استفاده نمایند ولی این امکان هم فراهم شده است که بعضی از کاربران از پهنای باند ما به صورت غیر مجاز استفاده نمایند. برای اینکه از این سوء استفاده جلوگیری کنیم بهتر است که برای مودم خود رمز بگذاریم. این رمز گذاری علاوه بر اینکه در هنگام کانفینگ مودم میتواند انجام گردد بعد از آن هم میتواند انجام گردد.
اولا سیستم عاملها امنیت کافی ندارند و خیلی راحت هکرها میتوانند به سیستم رایانه ای شما نفوذ نمایند. همچنین شبکه های رایانه ای میتواند برای هکرها طعمه خوبی باشد که بتوانند به راحتی درون آن نفوذ نمایند. هر چند تغییر رمز مودم وای فای راه چاره مناسبی برای هکرها نیست ولی باز بهر حال توصیه میگردد در فاصله های زمانی مختلف پسورد مودم را تغییر دهید.
دوما در کشور ما به دلیل اینکه هزینه اینترنت بالا می باشد هزینه شارژ کردن اینترنت بهانه خوبی برای هکرها می باشد. که بخواهند بصورت رایگان از اینترنت دیگران استفاده نمایند. این کار بهر حال دزدی اینترنتی محسوب می گردد و در این مبحث قصد داریم تغییر رمز وای فای را به شما آموزش دهیم.
همچنین شما برای کانفیگ مودم های TP-LINK میتوانید به مقاله آموزش مرحله به مرحله کانفیگ مودم tp-link مراجعه کنید.
مراحل تغییر رمز وای فای
مرحله اول
وارد تنظیمات مدیریت مودم شوید :
شما می توانید توسط یک سیستم متصل به شبکه شما توسط یک مرورگر به صفحه تنظیمات مودم یا روتر خود وارد شوید ، اگر شما نمی توانید به دلیل فراموشی رمز به wifi با رمز فعلی نیز متصلی شوید ، کافیست یک کابل شبکه به مودم و لپ تاپ خود متصل کنید تا از این طریق احتیاجی به وارد کردن رمز wifi خود نداشته باشید.
- آدرس استاندارد روتر 192.168.1.1 یا 192.168.0.1 یا 192.168.2.1 هستند ، و یا 10.0.1.1 (اپل) و یا 10.0.0.1 (در Xfinity) می باشد شما باید این آدرس را در نوار مرورگر خود وارد نمایید.
- اگر شما به هیچ یک از آدرس های بالا دسترسی نداشتید ، با کلید های ترکیبی Ctrl + R در ویندوز وارد Command Prompt شوید ، هنگامی که خط فرمان باز می گردد دستور ipconfig را وارد کنید و سپس کلید Enter را فشار دهید ، سپس اطلاعات اتصال فعلی شما نمایش داده می گردد ، برای پیدا کردن آدرس مودم به دنبال Default Gateway بگردید ، معمولا این مقدار آدرس مودم شما می باشد.
- در صورت پیروز نشدن برای ورود به مودم ، می توانید نحوه دسترسی به پنل مدیریت را با توجه به مدل روتر خود در اینترنت جستجو نمایید.
- اگر با انجام مورد بالا نیز پیروز به دسترسی به مدیریت مودم نشدید ، شما می توانید تنظیمات مودم خود را با فشار دادن و نگه داشتن دکمه ریست مودم به تنظیمات کارخانه بازیابی کنید (البته توجه داشته باشید در این روش اطلاعات کاربری اینترنت شما از مودم حذف می گردد و مجبور به تنظیم مجدد آن هستید) سپس آدرس ها را تست کنید.
- بعضی از مودم ها و روتر ها احتیاج به نرم افزار پیکربندی دارند ، که باید به جای وب از آن نرم افزار ها استفاده نمایید.
مرحله دوم
نام کاربری و رمز عبور مودم روتر خود را وارد نمایید :
برای دسترسی به تنظیمات قسمت های داخلی مودم و روتر ، شما احتیاج به نام کاربری و رمز عبور آن روتر دارید ، اگر شما برای اولین بار است که وارد این قسمت می شوید ، معمولا نام کاربری آنها admin و رمز آنها admin یا password است ، البته نام کاربری و رمز این قسمت ممکن است با توجه به مدل متفاوت باشد ، بنابراین شما باید مدل مودم خود را جستجو کنید و اطلاعات بیشتری در خصوص آن بدست آورید.
- اگر شما قبلا به این محیط وارد شده اید و رمز آن را تغییر داده اید و اکنون آن را فراموش نموده اید ، تنها راه چاره ریست کلی مودم از طریق فشار دادن 30 ثانیه ای دکمه Reset مودم و بازگشت به تنظیمات کارخانه می باشد ، این تنظیمات به شما اجازه می دهد تا با نام کاربری و رمز عبور پیش فرض وارد تنظیمات روتر خود شوید.
مرحله سوم
بخش Wireless را باز کنید :
هنگامی که به تنظیمات مودم (مدیریت مودم) وارد شدید ، شما باید به دنبال گزینه Wireless و یا Wireless Settings/Setup بگردید ، این مورد با توجه به مدل مودم متفاوت است ، اما معمولا خیلی راحت می توانید این گزینه را پیدا کنید.
- اگر بخش wireless شما شامل صفحات متعدد (زیر مجموعه های متعدد است) ، صفحه Wireless Security را باز کنید.
مرحله چهارم
رمز عبور خود را تغییر دهید :
در این صفحه به دنبال فید Password و یا Passphrase و یا Shared Key بگردید ، شما می توانید رمز جدید را در این قسمت وارد نمایید ، بعضی روتر ها از شما درخواست می نمایند تا رمز را مجدد وارد نمایید ، تا اطمینان حاصل نمایند که شما رمز را به خاطر سپرده اید.
- سعی کنید رمز عبور سختی انتخاب کنید که به راحتی توسط دیگران یا روبات ها حدس زده نگردد ، بهتر است از اعداد ، حروف و کاراکتر های خاص مانند ! و @ و $ و # و … استفاده نمایید ، سعی کنید حداقل 14 کاراکتر را برای رمز عبور خود در نظر بگیرید.
مرحله پنجم
تغییر نوع امنیت Wifi :
سه نوع رمزنگاری اصلی بیسیم وجود دارد : WEP ، WPA , WPA2
برای داشتن شبکه امن شما باید نوع WPA2 را انتخاب کنید، انتخاب WEP توصیه نمی گردد ، چرا که ممکن است در کمتر از 30 دقیقه رمز شما خواهد شکست.
مرحله ششم
نام wifi خود را تغییر دهید :
در حالی که در این صفحه هستید ، شما می توانید نام وای فای خود را تغییر دهید ، برای تغییر نام وای فای ، شما نباید نام شخصی خود وارد کنید ، جرا که این نام به طور علنی پخش خواهد شد ، تغییر نام وایرلس به شما یاری خواهد نمود تا دیگران نتوانند رمز شما را بشنمایند ، روتر های با نام پیش فرض بیشتر مورد حمله افراد قرار می گیرند.
مرحله هفتم
تنظیمات را ذخیره کنید
هنکامی که کار شما انجام شد باید به دنبال گزینه Save و یا Save Setting بگردید و روی آن کلیک کنید ، محل قرارگیری این دکمه در هر مدل متفاوت است ، پس از چند ثانیه رمز تغییر می نماید و تمام دستگاه متصل با رمز قبلی قطع خواهند شد ، تغییر رمز وای فای انجام شد ، شما می توانید با رمز جدید وارد شوید.
در آخر ذکر کنم که تمامی مودم ها تنظیمات یکسانی دارند و شما با آموزش بالا میتوانید برای تغییر رمز وای فای انواع مودم ها مانند مودم D-LINK و TP-LINK و Zyxel و ... اقدام کنید. آموزش بالا بر روی مودم CISCO اجرا شده است.
تکنولوژی وبلاگ ورزشی چلسی
منبع: setare.com