90درصد دانشگاه های دستگاه های دولتی کشور منحل شدند

به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، منصور غلامی بعدازظهر پنج شنبه در نشست مشترک شورای دانشگاه بجنورد و روسای مراکز آموزش عالی خراسان شمالی با بیان اینکه برخی از دستگاه های دولتی اقدام به تاسیس دانشگاه نموده بودند، اظهار کرد: تاسیس دانشگاه برای تمامی دستگاه های اجرایی ممنوع است و اکنون 90 درصد این مراکز منحل گردیده اند.

90درصد دانشگاه های دستگاه های دولتی کشور منحل شدند

غلامی در ادامه با اشاره به برنامه های کنونی وزارت علوم که از سال 95 در دست اجرا واقع شده است، گفت: تمامی اقدامات در قالب برنامه ششم توسعه، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و ضوابط و مقرراتی که وزارت درسال های گذشته تنظیم و تکلیف نموده، پیش برده می گردد.

وزیر علوم توضیح داد: تمامی برنامه ها و تصمیمات در راستای چند هدف معین معین گردیده که از ابتدای سال 95 در حال انجام است.

وی بر ساماندهی مراکز آموزش عالی در سطح کشور تاکید نمود و افزود: ضمن اتلاف هزینه ای که برای واحدهای مختلف در اقصی نقاط کشور برای مراکز آموزش عالی گردیده و همچنین باوجود تعداد انگشت شمار هیئت علمی و کاهش داوطلبان باید گسترش این مراکز ساماندهی شوند.

غلامی با بیان اینکه کاهش داوطلبان تحت عنوان جایگاه خالی بیان می گردد، گفت: ضرورت دارد برنامه ریزی دقیق برای ادامه کار موسسات آموزش عالی با وجود تعداد کم هیئت علمی و دانشجویان با بودجه دولتی اتخاذ گردد.

وزیر علوم ضمن اشاره به وجود بیش از 500 واحد پیام نور در سطح کشور، بیان کرد: دانشگاه های پیام نور نیز با مشکل جذب دانشجو روبرو است.

وی افزود: بنابراین باید تمامی رشته ها، مقاطع تحصیلی و محل های جغرافیایی که دانشگاه پیام نور وجود دارد مجدد بازنگری و معین و تکلیف شوند.

غلامی با بیان اینکه از وضعیت تمامی مراکز آموزشی لیست برداری گردیده است، اظهار کرد: اکنون اطلاعات لازم جمع آوری و بخشی از امور اجرایی درحال انجام است.

وزیر علوم گفت: دانشگاه پیام نور دارای پنج هزار عضو هیئت علمی در رده های مربی، استادیار و بالاتر و بعضا مامور به تحصیل است که ادامه به کار آنان شاید به صرفه نباشد.

وی افزود: سازمان دهی نیروهای انسانی، اعضای هیئت علمی و کارکنانی که در مراکز پیام نور به فعالیت مشغول هستند به یک معضل بزرگ تبدیل گردیده است.

غلامی همچنین مشکلات دانشگاه های علمی کاربری را مشابه پیام نور بیان کرد و افزود: برخی از دستگاه های دولتی اقدام به تاسیس دانشگاه به منظور مهارت آموزی افراد در حین اشتغال نموده بودند که دستور ممنوعیت ادامه فعالیت صادر گردیده است.

وزیر علوم اظهار کرد: دانشگاه های علمی کاربردی با هدف مهارت آموزی برای ورود به بخش خصوصی و دولتی شکل گرفته بود اما متاسفانه بعضا رشته های تحصیلی با شغل ارتباطی نداشته است.

غلامی در ادامه به ممنوعیت دانشگاهی شدن مراکز پژوهشی اشاره نمود و افزود: تمامی مراکز پژوهشی مجدد تنها به وظیفه علمی و پژوهشی خود می پردازند چرا که دانشگاهی شدن آن ها پیامدهای خوبی نخواهد داشت.

وی همچنین بر تمرکز مراکز علمی کاربردی بر مقطع کاردانی تاکید نمود و گفت: ضرورت دارد افراد شاغل در این دانشگاه ها تحصیل نمایند چرا که صرفا تربیت دانشجو و صدور مدرک سبب ایجاد مشکل می گردد.

وزیر علوم با بیان اینکه دستور تمرکز مراکز بر مقطع کاردانی صادر گردیده است، بیان کرد: آموزشکده علمی و کاربردی تنها می توانند 30درصد رشته های خود را به مقطع کارشناسی اختصاص دهند.

وی در ادامه به وجود دانشگاه ها و مراکز علمی کوچک در سطح شهرستان ها اشاره نمود و گفت: براساس ارزیابی و آنالیز های انجام گردیده، این نوع دانشگاه ها باید در قالب تکالیف قانونی ماموریت گرا شوند.

وی همچنین به انعقاد قرارداد با چند وزارتخانه اشاره نمود و افزود: به منظور برطرف مشکلات کلان زیستی با سازمان محیط زیست برای تاسیس چند دانشگاه و همچنین با وزارت صنعت و معدن، سازمان کشاورزی، وزارت کشور، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه قرارداد منعقد گردیده است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "90درصد دانشگاه های دستگاه های دولتی کشور منحل شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "90درصد دانشگاه های دستگاه های دولتی کشور منحل شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید