صید تجاری خاویار تا پایان 2020 ممنوع است
به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، خون میرزایی گفت: با وجود در خطر بودن ذخایر ماهیان خاویاری، برنامه میان مدت برای صید تجاری نخواهیم داشت و این فرایند تا انتها سال 2020 ادامه دارد.
به گزارش ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نبی الله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات در برنامه روی خط خبر درباره ممنوعیت برداشت ماهیان خاویاری از دریای خزر اظهار کرد: ممنوعیت صید و برداشت ماهیان خاویاری تا پایان سال 2020 ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اکوسیستم دریای خزر به عنوان دریای بسته، در محدوده سرزمینی 5 کشور قرار گرفته است و باید بهره برداری از آن مدیریت شود.
خون میرزایی، درباره صید بی رویه ماهیان خاویاری پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق بیان نمود: افزایش صید، شرایط ذخایر ماهی خاویاری را بحرانی کرد و با توافق پنج کشور در یک کمیسیون مشترک برداشت از این ذخایر ممنوع شد.
وی افزود: پنج کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، جمهوری آذربایجان، فدراسیون روسیه، قزاقستان و ترکمنستان است که کمیسیون مشترکی را تشکیل دادند، امسال سومین اجلاس دوره ای آن با میزبانی ایران برگزار شد و پروتکل مشترک آن به امضا رسید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نظر جمهوری اسلامی ایران این است که ممنوعیت بیشتر از یکسال امتداد پیدا کند، اما از آن جایی که برخی از کشور ها با ممنوعیت چندساله موافقت نکردند توافق یک ساله معین شد و سال آینده هم ایران میزبان اجلاس خواهد بود.
خون میرزایی با اشاره به این که از سال 93 این ممنوعیت امضا شده و صید تجاری عملاً ممنوع است، افزود: با توجه به بررسی های اجرا شده و با وجود در خطر بودن ذخایر ماهیان خاویاری، برنامه میان مدت برای صید تجاری نخواهیم داشت و امیدواریم شرایط ماهیان خاویاری از خط قرمز خارج شود.
وی در ارتباط با موارد استثنا برای بهره برداری از ماهیان خاویاری گفت: استفاده از آن ها برای کار های تحقیقاتی و بازسازی ذخایر تنها موارد استثنای در نظر گرفته شده است و سایر بخش های فعال صید و صیادی اگر ماهی خاویاری را به صورت اتفاقی صید کنند، آن را در اختیار مؤسسات تحقیقاتی برای بازسازی ذخایر وحشی خاویاری دریای خزر قرار می دهند.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در سال 97، شش تن خاویار پرورشی و 2 هزار و 800 تن گوشت خاویار پرورشی تولید شد.
وی در خصوص پرورش ماهی در استان های کشور گفت: پرورش ماهی خاویاری در بیش از 20 استان کشور انجام می شود؛ ما برنامه جدی در سازمان شیلات برای پرورش ماهیان خاویاری داریم تا این فعالیت را در کل استان ها انجام دهیم و مطالعات سراسری آن اجرا شده است.
خون میرزایی افزود: 128 مزرعه فعال ماهی خاویاری داریم که این مزارع رو به افزایش است و طبق برنامه در سال 1404 باید به 10 هزار تن گوشت ماهی خاویاری و 100 تن خاویار برسیم.
وی ادامه داد: تا به امروز بیش از 230 هزار نفر در بخش شیلات اشتغالزایی شده است.
خون میرزایی تاکید کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید به یک میلیون و 510 هزار تن تولید آبزی پروری برسیم که در سال گذشته از تکلیف برنامه جلو افتادیم و به یک میلیون و 262 هزار تن تولید محصولات شیلاتی رسیدیم، همچنین در زمینه مصرف سرانه نیز که باید 12 کیلو گرم تا پایان این برنامه باشد که میزان مصرف در سال 97، به 1. 12 کیلوگرم رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با سهم دریای خزر از صید و صیادی در سال 97، خاطرنشان کرد: سهم دریای خزر از 773 هزار تن صید وصیادی در سال 97، 42 هزار تن معادل 5.6 درصد بوده و بیش از 94 درصد صید مربوط به دریای عمان و خلیج فارس است.
وی افزود: شرایط دریای خزر برای آبزیان مخاطره آمیز بوده و نیازمند تقویت و مراقبت است.
خون میرزایی در پایان شرح داد: صنعت شیلات ایران رو به توسعه است و از اوایل انقلاب تا به امروز میزان تولید آبزیان و صیادی 40 برابر شده و چشم انداز روشنی برای شیلات ایران می بینیم که امیدواریم به آن دست پیدا کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان