پرتاب اولین ایستگاه فضایی دنیا، 50 سال قبل در شوروی
به گزارش وبلاگ ورزشی چلسی، برنامه فضایی سالیوت، نخستین برنامه ساخت و به کارگیری ایستگاه های فضایی بلندمدت در شوروی بود که با پرتاب سالیوت-1 شروع شد.
19 آوریل 1971، اتحاد جماهیر شوروی اولین ایستگاه فضایی دنیا به نام سالیوت-1 را پرتاب کرد.
برنامه فضایی سالیوت، نخستین برنامه ساخت و به کارگیری ایستگاه های فضایی بلندمدت در شوروی بود. این برنامه فضایی بسیار پیروز بود و دستاورد های زیادی به همراه داشت و به عنوان پروژه ای برای انجام تحقیقات طولانی مدت در خصوص مسائل زندگی در فضا و آزمایش های مختلف نجومی، بیولوژیکی و منابع زمین در نظر گرفته شده بود.
پروژه سالیوت به فناوری ایستگاه فضایی اجازه داد تا از مرحله توسعه مهندسی به مراکز تحقیقاتی طولانی مدت تبدیل گردد. درنهایت، تجربه به دست آمده از ایستگاه های سالیوت زمینه ساز ایستگاه های فضایی مانند میر و ایستگاه فضایی بین المللی شد. هر یک از این ایستگاه ها یک هسته اصلی مشتق از سالیوت را در قلب خود داشتند.
پرونده این پروژه با اتمام کار سالیوت-7 بسته شد. علی رغم مجموعه ای از مسائل، اولین ایستگاه فضایی، سالیوت-1، پیشرفت مهمی در جهت زندگی و کار طولانی مدت در فضا کرد و راه را برای ایستگاه های فضایی آینده هموار کرد. این ایستگاه که به وسیله اتحاد جماهیر شوروی در سال 1971 به فضا پرتاب شد، در طول 175 روز اقامت خود در فضا تقریباً سه هزار بار به دور زمین چرخید تا اینکه عمداً در اقیانوس آرام سقوط کرد.
سالیوت-1 به شکل یک استوانه بود و سه محفظه تحت فشار برای فضانوردان و یک منطقه بدون فشار حاوی موتور ها و تجهیزات کنترلی را در خود داشت. طول ایستگاه حدود بیست متر و قطر آن در عریض ترین نقطه آن چهار متر بود. دو مجموعه دوتایی از پنل های خورشیدی، مانند بال هایی در قسمت بیرونی محفظه ها در هر دو طرف آن کشیده شده بود. فضانوردان به وسیله فضاپیمای سایوز به این ایستگاه منتقل می شدند.
در زمان راه اندازی، هدف سالیوت، آزمایش اجزای سیستم های یک ایستگاه فضایی و انجام تحقیقات و آزمایش های علمی اعلام شد.
دستاورد های این برنامه شامل موارد زیر می گردد:
آنالیز زمین شناسی سطح زمین، جغرافیا، هواشناسی و پوشش برف و یخ
انجام مطالعات دارویی و بیولوژیکی روی بدن فضانوردان در ایستگاه
آنالیز طرح، واحدها، سیستم های پردازنده و تجهیزات سالیوت-1
آزمایش روش های جهت یابی
آنالیز جو در منطقه ها مختلف زمین
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید